Noordenwind, vereniging ter bevordering van duurzame energie Nederland
Navigatie

Doe mee!

Participeren is een bijzonder woord, het betekent dat je ergens deelgenoot van wordt en elkaars belangen deelt. En dat is waar het bij Noordenwind nu net om draait! We willen graag mensen deelgenoot laten maken in de transitie naar een duurzame wereld. Daarom kunt u op diverse meedoen:

 

  1. Word lid!

Voor al 25 euro per jaar bent u lid en wordt u als eerste geïnformeerd over de ontwikkelingen van Noordenwind. U ontvangt minimaal 2 keer per jaar een nieuwsbrief, waardoor u weet wat er speelt binnen en buiten de vereniging. Ook ontvangt u een uitnodiging voor onze beide ledenvergaderingen. Uw stem en belang telt zo meteen mee binnen de vereniging. Op deze wijze mist u niets, ook de nieuwe projectontwikkelingen niet, waarbij u als lid vooraan in de rij staat. Kortom: wees erbij en wordt lid van Noordenwind!

 

  1. Participeer mee

Noordenwind kan duurzame projecten helpen bij:
• Het voorlichten van omwonenden, coöperaties, burgers en andere belanghebbenden van een duurzaam project over burgerparticipatie.
• Het meenemen van burgerparticipatie in de structurering van de financiering.
• Het schrijven van het prospectus.
• Het regelen of laten regelen van inschrijving, bijhouden van het obligatiehouderregister, geldstromen en/of informatie voorziening.
• Het vervullen van een onafhankelijke en deskundige rol in de belangenbehartiging van de obligatiehouders. Daarmee ontzorgt ze zowel de burgers als het project als de financiers van het project.

 

  1. Doe mee in één van onze werkgroepen

Werkgroep minimolens

Bent u ook iemand die het liefst de handen uit de mouwen steekt en waarbinnen een technisch brein schuilhoudt? Dan is dit een werkgroep voor u! Binnen onze vereniging is een team van mannen die de ontwikkeling van de minimolens volgen en testen ten behoeve van de leden van Noordenwind. U kunt als lid hieraan mee doen, meld u hierbij aan.

Werkgroep Public Relations

Bent u degene die ervan geniet om mensen te betrekken bij duurzame energie en bij onze vereniging? En bent u creatief in het bedenken van manieren om deze boodschap aan de man te brengen, dan bent u op uw plek bij de PR Werkgroep. Heeft u interesse of wilt u zich hiervoor aanmelden, klik daarvoor hier.

 

  1. Neem stroom af van ons Windpark A7

Het windpark A7, waar Noordenwind medeaandeelhouder van is, levert per jaar 28 miljoen kWh groene energie op, dat is genoeg voor 8000 huishoudens. De stroom wordt aan Greenchoice verkocht. Bijzonder aan dit contract is, is dat leden voordelig stroom via Boerderijstroom kunnen afnemen. Via de site www.boerderijstroom.nl wordt de elektriciteit van het Windpark A7 aangeboden. U kunt daar voor een scherp tarief uw stroom afnemen. Zo kunt u ons eigen stroom kopen en weet u zeker dat het geen sjoemelstroom is. U krijgt een goed tarief en steunt hiermee ook onze vereniging. Voor vragen hierover neem dan direct contact op met Lammert Soet van Boerderijstroom.